انتخاب تغذیه مناسب دوران بارداری(بخش اول)

انتخاب تغذیه مناسب دوران بارداری(بخش اول)

به دلیل اینکه جنین در حال رشد کاملا وابسته به مادر است، تغذیه دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، لذا زنان باردار باید بدانند که در طول دوران بارداری خوردن چه چیزی به نفع آنها و جنینشان است و خوردن چه چیزهایی به ضررشان ، اما نگران نباشید ما کنار شما هستیم تا نوزادی سالم به دنیا بیاورید.

1. یک برنامه غذایی مناسب برای تغذیه دوران بارداری انتخاب کنید

تقریباً تمامی زنان باردار نیاز به پروتئین بیشتر، برخی از ویتامین ها و مواد معدنی مانند اسیدفولیک و آهن و کالری بیشتر (برای داشتن انرژی بیشتر) نیاز دارند، اگر رژیم غذایی ضعیفی دارید، برای انتخاب بهترین تغذیه دوران بارداری ، ابتدا خوردن وعده های غذایی مغذی را شروع کنید که می تواند برای سلامت جنین مفید باشد، اما باید بدانید که داشتن وعده های غذایی بهتر به معنای خوردن بیشتر نیست، اگر شما در ابتدای بارداری در وزن ایده آل باشید، در سه ماهه اول بارداری هیچ کالری اضافی نیاز ندارید ولی باید در این زمان هم اصول تغذیه دوران بارداری را رعایت کنید، در سه ماهه دوم بارداری حدود 300 کالری اضافی در روز و در سه ماهه سوم بارداری در حدود 450 کالری اضافی در روز باید مصرف کنید، اما اگر شما دارای اضافه وزن یا کمبود وزن هستید، باید وابسته به هدف کاهش یا افزایش وزن خود، کالری دریافتی خود را در دوران بارداری تنظیم کنید. در واقع، دریافت کالری اضافی به معنی یافتن بهترین راه برای غذا خوردن به جای دو نفر است.

tagziye-bardari-k1.png

2. در برنامه تغذیه دوران بارداری ، برخی خوراکی ها را از رژیم غذایی خود حذف کنید

در لیست تغذیه دوران بارداری خود مصرف غذاهای دریایی خام (مانند صدف یا سوشی خام)، شیر غیرپاستوریزه ، پنیر ساخته شده از شیر غیرپاستوریزه ، گوشت و مرغ خام و یا خوب پخته نشده را حذف کنید، این غذاها ممکن است منبع باکتری باشند که می توانند به جنین متولد نشده آسیب برسانند.
تقریبا تمام ماهی ها حاوی متیل مرکوری هستند، متیل مرکوری فلزی است که تصور می شود در دوزهای بالا به مغز جنین در حال رشد و کودکان آسیب می رساند، بنابراین، توصیه می شود که زنان باردار بیشتر از دو وعده در هفته ماهی مصرف نکنند.
تغذیه دوران بارداری بسیار حائز اهمیت است از این رو ،نوشیدن الکل در دوران بارداری می تواند باعث نقص-های فیزیکی، معلولیت های یادگیری و مشکلات عاطفی در کودکان شود، به طوری که بسیاری از کارشناسان توصیه می کنند که الکل باید از کل دوران بارداری حذف شود. از مصرف نوشابه و نوشیدنی های کافئین دار هم در دوران بارداری، به ویژه در سه ماهه اول بارداری به دلیل تشدید سقط جنین ، خودداری کنید. مصرف مقادیر زیادی کافئین تولد نوزاد با وزن پایین و حتی نوزاد مرده زا منجرب می شود. علاوه بر قهوه، کافئین در چای، نوشابه، کاکائو و شکلات هم وجود دارد، برای جلوگیری از سردردهای ناشی از عدم مصرف کافئین، می توانید به تدریج آن را حذف کنید و یا از موادغذایی بدون کافئین جایگزین مانند شیر کم چرب و آب میوه طبیعی استفاده کنید.

tagziye-bardari-r6.jpg

3. گنجاندن ویتامین ها در منوی تغذیه دوران بارداری

در یک دنیای ایده آل بدون بیماری صبحگاهی و بیزاری از موادغذایی در دوران بارداری، یک رژیم غذایی متعادل تمامی نیازهای غذایی مادر باردار را برآورده می کند، اما در دنیای واقعی، فقط تغذیه دوران بارداری به تنهایی نمی تواند این نیازها را برآورده کند ،یک مکمل ویتامینی و موادمعدنی به مادران باردار کمک می کند تا اطمینان حاصل کنند که مواد مغذی ضروری به مقدار کافی وارد بدن آن ها شده است.
اطمینان حاصل کنید که ویتامین های مصرفی شما حاوی اسیدفولیک باشد، زنان باید روزانه 400 میکروگرم پیش از بارداری و در اوایل بارداری و پس از آن حداقل 600 میکروگرم اسیدفولیک مصرف کنند. همچنین، عدم وجود ویتامین B منجر به نقص لوله عصبی (NTDS) مانند نقص در مهره ها در هنگام تولد نوزاد می شود. بسیاری از کارشناسان معتقدند که مصرف مکمل آهن یا کلسیم و مکمل ویتامین D در طول دوران بارداری همراه با تغذیه دوران بارداری ، ضروری است.
زنان گیاه خوار و زنان با شرایط پزشکی مانند دیابت، دیابت بارداری و یا کم خونی و همچنین کسانی که قبلا نوزادان کم وزنی را به دنیا آورده اند، باید تحت مراقبت های ویژه ی بهداشتی بوده و با یک متخصص تغذیه درمورد ویژگی های تغذیه دوران بارداری و مکمل های مصرفی مشورت کنند. اگر شما مشکل مصرف ویتامین دارید، یک مکمل جویدنی و یا پودر قابل ترکیب با آب را مصرف کنید، به خاطر داشته باشید، هیچ ویتامین یا مواد معدنی و یا مکمل های گیاهی را بدون نظارت پزشک مصرف نکنید، زیرا آن ها می توانند برای جنین در  حال رشد شما مضر باشند.

مطالعه انتخاب تغذیه مناسب دوران بارداری(بخش دوم) به شما توصیه می شود.

 

نظر (2)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام و خسته نباشید , در دوران بارداری و قبل از بارداری چقدر باید اسید فولیک مصرف کنیم؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام عزیزم, ، زنان باید روزانه 400 میکروگرم پیش از بارداری و در اوایل بارداری و پس از آن حداقل 600 میکروگرم اسیدفولیک مصرف کنند.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/