راه حل های روانشناسی شده برای کاهش دعوای کودکان

راه حل های روانشناسی شده برای کاهش دعوای کودکان

کودکان ممکن است در رفتار با یکدیگر دچار مشکلاتی شوند ، شما به عنوان والدین مسئول باید رابطه بین کودکان را ساماندهی کنید.
اگر شما هم مادری هستید که از دعوای کودکانتان به ستوه آمده اید، ما به کمکتان می آییم! برای اینکه بفهمید چطور به دعوای کودکان پایان دهید و چیزی را که بیشتر به آن نیاز هست، یعنی صلح و آرامش را به خانه بیاورید، به خواندن این مطلب ادامه دهید.

1- پیوند دوستی بین کودکانتان را پیش از تولد دومین فرزندتان ایجاد کنید:

کودک اول شما به عنوان تنها فرزند، از توجه تمام و کمال شما بهره مند می شود، اما تمامی این ها وقتی کودک دیگری به دنیا می آید به پایان می رسد، بنابراین ایجاد پیوند و ارتباط بین کودک اول و فرزند دوم حتی پیش از تولد او هم حائز اهمیت است تا در چند سال بعد شاهد دعوای کودکانتان نباشید، شما باید رابطه خوبی بین کودکانتان ، برقرار کنید، به فرزندتان از کودکی بگویید که به زودی کسی به خانواده تان اضافه می شود، تصاویر مختلفی از نوزادانی که تازه به دنیا آمده اند با خواهر برادرهایشان نشان دهید که چطور خانواده هایی هستند که با وجود یک نوزاد و کودک بزرگتر زندگی شادی دارند، همچنین کتاب هایی با داستان های مرتبط، در اختیارشان قرار دهید و این گونه به او در خواهر یا برادر بزرگتر شدن کمک کنید.
آلبوم های عکس خانوادگی قدیمی و آلبوم های عکس کودکتان را بیرون بیاورید و به او نشان دهید ماه ها و سال های اول چگونه بوده است، اگر او آن به اندازه ای بزرگ نشده است که از عکس ها سر در بیاورد، فقط عکس هایی از نوزادی خودش نشانش دهید و به او بگویید به زودی کودک دیگری خواهد آمد که او می تواند با او بازی کند و دوستش داشته باشد.

davaye-koodakan1.jpg

2. به کودک بزرگترتان نشان دهید که برای شما اهمیت دارد

اگر کاری کنید که کودک بزرگترتان «احساس مهم بودن» کند، از به دنیا آمدن کودکی دیگر احساس تردید خواهد کرد.
جلوگیری از دعوای کودکانتان را از همین حالا شروع کنید ، چند هدیه آماده از چیزهایی که می دانید دوست دارد در خانه داشته باشید، می توانید زمانی این هدیه ها را به کودکتان بدهید که فامیل و دوستان برای دیدن نوزاد تازه به دنیا آمده به خانه تان می آیند و فراموش می کنند برای کودک بزرگترتان چیزی بیاورند.
اجازه بدهید کودک بزرگترتان هدیه های خواهر یا برادرش را باز کند، هم چنین می توانید بگذارید اول کمی هم او با اسباب بازی ها بازی کند و بعد به خواهر یا برادرش بدهد.
به کودک بزرگتر بگویید که وجود او برایتان اهمیت دارد و به شما کمک می کند خیلی بهتر از نوزاد مراقبت کنید، با کمک خواستن برای کارهای کوچک مانند تنها حمام رفتن و انتخاب لباس برای نوزاد، او را در کارهای مراقبت از نوزاد شرکت دهید، البته اطمینان داشته باشید کارهایی که به او می سپارید مناسب سنش باشد.

davaye-koodakan5.jpg

3. برای پیشگیری از دعوای کودکان متوجه نیازهای به خصوص هریک از کودکانتان باشید:

چیزی که در مورد یکی از کودکانتان کاملا صحیح و به جا باشد، ممکن است برای فرزند دیگرتان نامناسب باشد، این خیلی مهم است که اهمیتی را که هریک از کودکانتان حقش را دارند به نیازهای آنها بدهید، طی یک گفتگوی دو نفره به شکایت های کودکتان گوش دهید، در صورت نیاز می توانید با او به تنهایی و به دور از خواهر یا برادرش صحبت کنید، این حالت اطمینان بیشتری به او می دهد و باعث می شود راحت تر درباره مسائلش با شما صحبت کند.
سعی کنید بفهمید چه چیزی باعث دعوای کودکان می شود، آیا یکی از کودکان قلدری می کند؟ آیا یکی از آنها احساس تنهایی می کند و فکر می کند مورد بدرفتاری قرار گرفته؟ آیا حسادت یا رقابتی بین کودکان وجود دارد؟ آیا کودک تصور می کند شما فرزند دیگری را بیشتر از او دوست دارید؟
شاید شما با این چیزی که کودک احساس می کند موافق نباشید، اما او را تصدیق کنید. به او نشان دهید که به احساسش اهمیت می دهید و آن را درک می کنید، اگر چنین احساسی دارد، از او عذرخواهی کنید اما مسئله را از جایگاه خودتان نیز تصریح کنید و اطمینان حاصل کنید کودک از آنچه که می گویید سر در می آورد.

davaye-koodakan4.jpg

٤- به كودكانتان آموزش دهيد كه چگونه به دعوا پايان دهند:

شايد شما و همسرتان هميشه در دسترس نباشيد تا دعوای کودکانتان را حل كنيد، پس مهم است كه به کودکانتان ياد دهيد كه چطور باهم اختلافاتشان را حل كنند، به آنها كمك كنيد ياد بگيرند كه چطور آرامش خود را بازيابند.
درباره چيزهايي كه عصباني شان مي كند يا باعث مي شود احساس بهتري داشته باشند با آنها صحبت كنيد، خصوصا وقتي دعوای کودکان بالا میگیرد ، ليستي از كارهايي كه كودكان مي توانند براي توقف دعوا آنها را انجام دهند، تهيه كنيد. بعضي از كارهايي كه مي توانيد ليست كنيد عبارتند از: اينكه به اتاق ديگري بروند، قفسه كتاب ها يا اسباب بازي ها را مرتب كنند، دوش بگيرند و يا به گل ها آب دهند، به ياد داشته باشيد كه كارهايي كه تعيين مي كنيد بايد مناسب سن کودکان باشد.

davaye-koodakan01.jpg

5- برای جلوگیری از دعوای کودکان تنبيه را برای همه در نظر بگیرید

بسته به موقعيت شما ممكن است براي پايان دادن به دعوای کودکان برايشان تنبيه ها يا محروميت هايي تعيين كنيد. به کودکانتان بگوييد كه مهم نيست چه كسي دعوا را شروع كرده باشد و اگر دعوا كنند همه کودکان تنبيه خواهند شد.
به کودکانتان كمك كنيد از تكنيك هاي آرام سازي استفاده كنند، از آنها بخواهيد از محل دعوا دور شوند، هرچند آنها بحث را شروع نكرده باشند، دانستن اينكه شما هركسي را كه جرو بحث كند تنبيهش خواهيد كرد، آنها را وادار مي كند زودتر از دعوا دست بكشند.

davaye-koodakan6.jpg

٦-هر روز منحصرا براي هريك از کودکانتان وقت بگذاريد:

شما احتمالاً به سختي مي رسيد كارهاي سخت هر روزتان را تمام كنيد، با اين وجود بايد اطمينان حاصل كنيد كه روزانه وقت كافي براي هريك از کودکانتان به طور جداگانه صرف مي كنيد.
براي تمام کودکانتان به طور جداگانه وقتي تعيين كنيد، اگر فكر مي كنيد وقت خالي زيادي در اختيار نداريد، مدتي را كه با آنها سپري مي كنيد كوتاه كنيد، ولي حتماً برايشان وقت بگذاريد.
اگر وقت كافي براي نشستن و حرف زدن نداريد، از كودك در كاري كه انجام مي دهيد كمك بخواهيد، اگر يكي از فرزندانتان به آشپزي و كار در آشپزخانه علاقه مند است، در موقع آشپزي از او كمك بخواهيد و يا اگر کودک ديگرتان به باغباني علاقه دارد، موقع رسيدگي به گل ها و گياهان از او بخواهيد كمكتان كند.
محبت تمام و كمال شما به هريك از کودکانتان باعث مي شود متوجه عشقي كه به هركدامشان داريد بشوند.
به كودكان نشان دهيد كه وجودشان براي يكديگر اهميت دارد و از اينكه چطور كارهاي شاد مختلف مي توانند باهم انجام دهند، کودکانتان را به يك اندازه دوست داشته باشيد تا احساس امنيت كنند،هنگام صحبت با کودکان مواظب حرف هایی که به او میزنید باشید و جملاتی را که نباید به کودک بگویید را بشناسید.

davaye-koodakan3.jpg

 

نظر (0)

بسم الله ، شما اولین نفر باشید.

  1. میتوانید نظرتان را به عنوان مهمان ارسال کنید ، ولی بهتر است ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
0 حرف
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://mamanam.com/